『恩友之光』基督徒网络交流论坛

搜索

查章节:  
查经文:

9.11的故事

一个催人泪下的感恩见证. 2003年9月11日,一位来自弗吉尼亚州诺弗克的男子打电话到当地电台,分享这个 故事.他的名字叫罗伯特.马太.他在电话里说: 在9.11事件前的几个星期,我和我太太发现我们快要有我们的第一个孩子.而后我 太太计划去加州探望她的妹妹.在往机场的路上,我们祷告求神一路与她同在,保守 她平安.然而我刚说完"阿们"不久---- 一声巨响伴随车身的猛烈晃动----我们的车 爆胎了.我尽快地换了车胎,但我太太仍然错过了班机.我们只好沮丧地开车回家. 这时我接到父亲-- 一个退休的纽约消防员--的电话,问我太太乘坐的航班号.我们向 他解释误了班机.当父亲告诉我她原本要乘坐的班机已经撞向世贸中心大楼南座, 我震惊得说不出话来.接着我父亲告诉我,他要去帮忙.他说他不能坐视不理.而我担 心他的安全,更重要的,他还没信主.经过一番短暂的争论,我知道他心意已决.最后他 说了一句:"好好照料我的乖孙."就挂了电话.这是我和他最后的通话. 父亲在进行救援时不幸遇难了.我起初因神听了我为妻子安全的祷告而起的喜乐很 快变成了愤怒.对神,对父亲,对我自己的愤怒.在将近两年的时间里,我埋怨神取走我 父亲的生命.我儿子没有机会见他的祖父.而父亲没有信主,我也没有机会跟他道别. 直到后来,发生一件事. 两个月前,我和太太,儿子正在家里,突然有人敲门.我看着我太太,但我知道 她并没有在等什么人.我把门开开,门外是一对夫妇和一个小孩.那位先生看 着我,问我父亲是不是叫杰克.马太.我说是的.他一把握住我的手说:"我没有 机会见到你父亲,但我以见到他的儿子为荣."他向我解释说,他太太曾在世贸 中心工作,劫机事件发生时她被在楼里.那时她有孕在身,被困在瓦砾中.而正是 我父亲找到了她并并把她救了出来.我热泪盈眶:我父亲为别人献出了自己的 性命.那位先生接着说:"还有一件事,必须让你知道."于是他太太告诉我当我父亲 救她的时候,她跟他交谈并领他信了主.听到这个消息,我忍不住啜泣.我如今知 道当我去到天家,父亲将站在耶稣身边欢迎我,而那家人可以亲自向他致谢. 当那对夫妇的孩子出生后,他们给他取名为雅各.马太,为要纪念把生命给了婴孩 的母亲也使婴孩得以存活的人. 这故事教会我们两件事:首先,虽然事件已经过了两年,我们却不该让它仅仅成为 悲惨的回忆.还有,最重要的就是,神一直掌管.我们也许看不到事情背后的原因, 但神永远掌管. This story was on the radio today and I thought it was too powerful not to share. A man from Norfolk, VA called a local radio station to sharethis on Sept 11th, 2003. His Name was Robert Matthews. These are his words: A few weeks before Sept 11th, my wife and I found out we were going to have our first child. She planned a trip out to California to visit her sister. On our way to the airport, we prayed that God would grant my wife a safe trip and be with her. Shortly after I said 'amen' we both heard a loud pop and the car shook violently. We had blown out a tire. I replaced the tire as quickly as I could, but we still missed her flight. Both of us were very upset, we drove home. I recieved a call from my father who was a retired FDNY. He asked what my wife's flight number was. We explained that we missed the flight. My father informed me that her flight was the one that crashed into the southern tower. I was too shocked to speak. My father also had more news for me; he was going to help.'This is not something I can just sit idle by, I have to do something.' I was concerned for his safety, of course, but more because he had never given his life to Christ. After a brief debate, I knew his mind was made up. Before he got off the phone, he said, 'take good care of my grandchild.' Those were the last words I ever heard my father say; he died while helping in the rescue effort. My joy that my prayer of safety for my wife had been answered quickly became anger. Anger at God, at my father, and at myself. I had gone for nearly 2 years blaming God fortaking my father away. My son would never know his grandfather, my father had never accepted Christ, and I never got to say goodbye. Then something happened. About 2 months ago, I was sitting at home with my wife and my son, when there was a knock on the door. I looked at my wife, but I could tell she wasn't expecting anyone. I opened the door to a couple with a small child.The man looked at me and asked if my father's name was Jake Matthews. I told him it was. He quickly grabbed my hand and said, 'I never got the chance to meet your father, but it is an honor to meet his son.' He explained to me that his wife had worked in the World Trade Center and had been caught inside after the attack. She was pregnant and had been caught under debris.He then explained that my father had been the one to find his wife and free her. My eyes welled up with tears as I thought of my father giving his life for people like this. He then said, 'there is something else you need to know.' his wife then told me that as my father worked to free her, she talked to him and lead him to Christ. I began sobbing at the news. Now I know that when I get to heaven, my father will be standing besideJesus to welcome me, and that this family would be able to thank him themselves. When their baby boy was born, they named him Jacob Matthew in honor of the man who gave his life so mother and baby could live. This story should help us to realize two things: First, that though it has been two years since the attacks, we should never let it become a mere tragic memory. And second, but most important, God is always incontrol. We may not see the reason behind things, and we may never know this side of heaven, but God is ALWAYS in control.
以下是引用香柏树在2003-10-15 18:16:11的发言: 一个催人泪下的感恩见证. 2003年9月11日,一位来自弗吉尼亚州诺弗克的男子打电话到当地电台,分享这个 故事.他的名字叫罗伯特.马太.他在电话里说: 在9.11事件前的几个星期,我和我太太发现我们快要有我们的第一个孩子.而后我 太太计划去加州探望她的妹妹.在往机场的路上,我们祷告求神一路与她同在,保守 她平安.然而我刚说完"阿们"不久---- 一声巨响伴随车身的猛烈晃动----我们的车 爆胎了.我尽快地换了车胎,但我太太仍然错过了班机.我们只好沮丧地开车回家. 这时我接到父亲-- 一个退休的纽约消防员--的电话,问我太太乘坐的航班号.我们向 他解释误了班机.当父亲告诉我她原本要乘坐的班机已经撞向世贸中心大楼南座, 我震惊得说不出话来.接着我父亲告诉我,他要去帮忙.他说他不能坐视不理.而我担 心他的安全,更重要的,他还没信主.经过一番短暂的争论,我知道他心意已决.最后他 说了一句:"好好照料我的乖孙."就挂了电话.这是我和他最后的通话. 父亲在进行救援时不幸遇难了.我起初因神听了我为妻子安全的祷告而起的喜乐很 快变成了愤怒.对神,对父亲,对我自己的愤怒.在将近两年的时间里,我埋怨神取走我 父亲的生命.我儿子没有机会见他的祖父.而父亲没有信主,我也没有机会跟他道别. 直到后来,发生一件事. 两个月前,我和太太,儿子正在家里,突然有人敲门.我看着我太太,但我知道 她并没有在等什么人.我把门开开,门外是一对夫妇和一个小孩.那位先生看 着我,问我父亲是不是叫杰克.马太.我说是的.他一把握住我的手说:"我没有 机会见到你父亲,但我以见到他的儿子为荣."他向我解释说,他太太曾在世贸 中心工作,劫机事件发生时她被在楼里.那时她有孕在身,被困在瓦砾中.而正是 我父亲找到了她并并把她救了出来.我热泪盈眶:我父亲为别人献出了自己的 性命.那位先生接着说:"还有一件事,必须让你知道."于是他太太告诉我当我父亲 救她的时候,她跟他交谈并领他信了主.听到这个消息,我忍不住啜泣.我如今知 道当我去到天家,父亲将站在耶稣身边欢迎我,而那家人可以亲自向他致谢. 当那对夫妇的孩子出生后,他们给他取名为雅各.马太,为要纪念把生命给了婴孩 的母亲也使婴孩得以存活的人. 这故事教会我们两件事:首先,虽然事件已经过了两年,我们却不该让它仅仅成为 悲惨的回忆.还有,最重要的就是,神一直掌管.我们也许看不到事情背后的原因, 但神永远掌管.
   感谢 神!哈利路亚! 神是应当称颂的!因他是 神!他掌管一切!   谢谢你的见证!送花!送花!叫我怎能不送花!

thank God for love us,Amen!

我也送花花。[em127]

耶和华的名是应当称颂的,从今时直到永远。 从日出之地到日落之处,耶和华的名是应当赞美的。(诗篇113:2—3)

很感人。 神说过:那行在正路上的,我必使他得着我(神)的救恩。 歌里听到的,不知道圣经里有没有。 感谢神,他掌管一切。既然公义圣洁的神掌管宇宙的一切,那我们就应该热爱生命。热爱生活。不能悲观厌世,郁郁寡欢。

这个见证实在不足以发表,难道美国人是人,美国人的生命就那么宝贵,那些被美英联军屠杀不计其数的伊拉克平民和儿童的生命就不足以让您去担心吗? 我经常登陆一个伊斯兰教网站,那里虽然有很多过于偏激的观点,但是有些观点确实是使我清醒许多。我们一直都被很多的表象给蒙蔽了,难道不是吗?原来我也替美国说话,但是今天我醒悟了,真正的屠夫才是美国——这个批着羊皮的狼,类似与十字军一般,打着上帝的旗号,再他的刀枪下不知死去多少无辜生命。曾几何时,我们中国基督徒是不是真的该清醒清醒,我们过于亲美了。

以下是引用劝勉的声音在2003-11-5 17:12:24的发言: 这个见证实在不足以发表,难道美国人是人,美国人的生命就那么宝贵,那些被美英联军屠杀不计其数的伊拉克平民和儿童的生命就不足以让您去担心吗? 我经常登陆一个伊斯兰教网站,那里虽然有很多过于偏激的观点,但是有些观点确实是使我清醒许多。我们一直都被很多的表象给蒙蔽了,难道不是吗?原来我也替美国说话,但是今天我醒悟了,真正的屠夫才是美国——这个批着羊皮的狼,类似与十字军一般,打着上帝的旗号,再他的刀枪下不知死去多少无辜生命。曾几何时,我们中国基督徒是不是真的该清醒清醒,我们过于亲美了。
撒但拣选了希特勒,神拣选了丘吉尔。 然而,我认为一切都是神的旨意,就像《约伯记》中记载的。

在人不能,在神却凡事都能!这是我的感慨

[em127]